Klubbens historie.

Grenå Harmonika Club blev stiftet i 1975 af harmonikalærer Gunnar Mortensen og Erik Hansen

Klubben har siden været samlingspunkt for glade harmonikaspillere rundt om fra Djursland. Der er i dag ca. 30 aktive medlemmer. Repertoiret spænder vidt fra traditionelt harmonikamusik til ørehængere, fællessang og dansemusik.

Grenå Harmonika Club har øveaften hver torsdag på Digterparken i Grenå fra kl. 19.00-21.45 hvor trofaste gæster kommer og lytter på.

Klubben spiller rundt om på plejehjem, institutioner, til morgensang til sølv og guldbryllup samt som indslag til fester samt torvedage, havnefester og byfester på Djursland.

Klubben drager hvert år til forskellige træf i Jylland og fast til Danmarks største harmonikafestival i Bindslev - trofast fulgt og støttet af ægtefæller og lokale harmonikafans.

Grenå Harmonika Club har en svensk venskabsklub "Grensdragarne" i Kinna. Klubberne mødes hvert år på skift i Danmark og Sverige. Traditionen tro afholdes der en vekselkoncert, og lørdag aften er der fest og lystigt harmonikaspil for klubbernes medlemmer.

Takket være stor indsats fra en solid, fast stab har klubben udviklet sit musikalske repertoire og sine færdigheder, raffineret sit udstyr og udvidet sine værdsatte, udadvendte aktiviteter.

 

 

 

 

 

 

Her er et indlæg fra Ole Tarnow som er det eneste medlem, der har været med fra klubbens start.

 

Det startede for mit vedkommende med, at vi en undervisnings aften på Vester skole, hvor Gunnar Mortensen kom hen og sagde, ” at han og Erik Hansen havde snakket om at starte en harmonikaklub.” De ville lige finde ud af om der var grundlag for det, ”vil du være med hvis vi starter en?” mit svar var, ”Hallo Gunnar jeg har gået her et halv år, jeg er stadig i tvivl om hvad de prikker betyder” - hans svar, ”Det er ingen problem, det tager jeg mig af, vil du være med” - og det blev starten på klubben, og for mig.

 

Vi havde vores ugentlige undervisningsaften, og en anden aften havde vi øve aften i klubben. Da vi ikke havde et lokale til rådighed, åbnede Erik Hansen sit hjem på Lyngdalvej 64 for os - møblerne i stuen blev trukket til side og så var vi klar til at øve!!. Det var virkelig flot gjort af hans kone, at hun accepterede vores tilstedeværelse i deres hjem - jeg mener nemlig, hun var ikke så vild med harmonikamusik!!  Erik Hansen blev klubbens første formand.

 

Som sig hør og bør – blev der afviklet en årlig koncert så alle kunne høre hvad vi havde lært - koncerten gik godt.  Koncerten og senere festen forløb ret så festligt!!!!

Koncerterne de først år blev afholdt i et lille hus i Grenå og Enslev forsamlingshus – og herefter i en del år i Lyngby forsamlingshus.

 

I Lyngby forsamlingshus har jeg en af mine ”værste” oplevelser i forbindelse med en koncert. Jeg havde ikke fået spilleundervisning i så lang tid. Gunnar havde valgt nogle solister, det var Verner Nielsen tror jeg, og jeg selv der skulle spille 2 stemmigt - for første gang. På selve dagen sprang bomben, Gunnar kom og sagde, når solisterne skal op og spille, kommer nogen fra radioen og optager – tæppet gik op og der sad Verner og jeg og skulle spille foran en fyldt sal og optagning til radioen. På mærkværdig vis gik det godt, for jeg var ukoncentreret, jeg kikkede kun på mine fingre, der hoppede og rystede, og jeg sad og tænkte hvor længe rammer du rigtigt, men der gjorde jeg mærkelig nok.

 

Vi måtte jo have nye medlemmer, hvad gør man ikke. Jeg havde kendt Ib Kjeldsen igennem mange år og han var begyndt at spille harmonika - jeg spurgte ham om det ikke var noget at komme med i klubben. Han sagde ”Nej er du tosset, jeg er ikke god nok!!!” - Vi aftalte så at han kom på besøg hos mig - det var vel hver lørdag et år eller to, hvor vi øvede klubbens program i en 4 timer og 5 kander kaffe. Han er nu klubbens formand.

 

Venlig hilsen

 Ole Tarnow.

 

Preben Holst udnævnt til æresmedlem. 01-04-2014